|
Share

Болните от остър бронхит да консумират дневно по 100-150 г  мед като го вземат през интервал от 1-2 часа, по две с.л..

Това лечение продължава 20 дни.
Прави се смес от 500 г мед, 100 г ленено брашно и анасон. Варят се 10 мин на водна баня. Тридесет минути след като сте взели по 1 ч.л. от горната смес, ще пиете чай от по 10 г бяла ружа (цвят и корен), бъзов цвят, волски език, мащерка, мента, листа от тесен живовляк, иглика, риган и сладко коренче.
***
При разширени бронхи и бронхоспазъм
Приготвя се смес от равни количества от билките: цвят от бяла ружа, листа от градинска ягода, агимония и корите от ябълка. В половин литър вода се прибавят 2 с.л. от сместа и 3 лъжици нектарен мед. Вари се 10 минути След като изстине на болният е дава по 1 ч.л. след ядене.
***
При бронхопневмония и упорита кашлица
В 200 г завряла вода се прибавят 35 г счукан карамфил. Като изстине се прибавят 35 г нишадър от аптеката.
***
При хроничен бронхит и простудни заболявания
В съд се размесват 1 кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж. Взема се по 1 лъжица сутрин и вечер. Почиства идеално и белите дробове.

***
Рецептата е лесно изпълнима. Една чаша топло мляко с разтворена в него 35-40 капки спиртен екстракт от прополис се пие 3 пъти дневно преди ядене.
Равни количества от мед, прясна свинска мас и биволско мляко се смесват, като след сваряване на млякото се добавят маста и медът и се разбъркват. Приема се по 1 с.л. 3 пъти дневно.
***
В 100 мл вода се сварява един дафинов лист, докато водата остане наполовина. Правят се компреси на възпаленото място.

***
1 с.л. небет шекер, 1 сладка папрат и една глава лук се варят в 1 литър вода докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл 30 мин преди ядене.

http://praktichnajena.eu/

eXTReMe Tracker