|

Петър Димков

Share

Физическото възпитание и неговото значение

Физическото (телесното) възпитание според нас значи съзнателно и планомерно развитие на физическите способности, и то така, че всеки орган да се развие до нормалните си предели и целият организъм да се подготви лесно да се справи с всяко натоварване, с всяка работа, която има да извършва.

продължава>

Share

Слънцето е онова хранилище на жива енергия, която кърми цялата слънчева система, както кръвта храни тялото. Лечебното действие на слънчевите лъчи върху някои болести е известно още от най-старите времена. Гърците и римляните са имали специални места за правене на слънчеви бани (солариуми).

продължава>

Share

Клизмите имат широко приложение както при здрави, така и при болни деца и възрастни. Биват очистителни и лечебни. Употребяват се при запек, при остро и хронично възпаление на тънките и дебелите черва и при редица други заболявания.

продължава>

Share

МАСАЖ

Като средство за лечение на болестите на опорно-двигателния апарат и на простудните заболявания масажът се използва от най-древно време. Масажът прави кожата по-гъвкава, подобрява кръвообращението и храненето на тъканите, успокоява болките, укрепва мускулната система – една своеобразна гимнастика.

продължава>

Share

ХРОНИЧНО ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ЛИГАВИЦАТА НА МАТКАТА

Хронично възпаление на МАТКАта може да възникне като усложнение на острото, а и като самостоятелно заболяване.

продължава>

eXTReMe Tracker